Ayın Favorisi

Cildinizi Pürüzsüz Yapan Maya Maskesi

Color Sky 5K Renkli Koşu Festivali

  
colorsky5k


 Color Sky 5K Renkli Koşu Festivali Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne destek olan, onlarca gönüllü ve engelli insanın bir arada çalıştığı, her festivalde ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtımının yapıldığı, hem renkli bir iyilik hareketi hem de eğlenceli bir festivaldir. 
      Geçen sene katıldığım bu festival ile ilgili çok fazla soru aldığım için genel bir yazı yazarak tüm sorulara toplu cevap vermenin daha doğru olacağını düşündüm.  

      Öncelikle şunu belirtmeliyim; bu koşuya katılmayı düşünüyorsanız mutlaka en az 4 kişiden oluşan bir grup ile sözleşip, biletleri sonra satın alın. Tek kişi ile 4 kişi ve üstü fiyatlar arasında 10 TL'ye yakın bir indirim oluyor. Biletleri ne kadar erken alırsanız o kadar indirimli almış oluyorsunuz. Koşu tarihi yaklaştıkça azalan biletlerin fiyatları artıyor. Ayrıca, kalabalık bir grup halinde gidince, her yaştan insanın katıldığı, ister yürüyerek, ister koşarak 5 kilometreyi tamamladığı bu güzel etkinlikte sevdiklerinizle renklere bürünmek harika oluyor. 
     Biletleri alabileceğiniz linkleri yazının sonunda bulabilirsiniz. Festivale katılmayacak olsanız bile bir bilet alarak ihtiyaç sahibi insanların tekerlekli sandalyeye sahip olmasına katkı sağlayabilirsiniz.

      Renkli Koşu Festivali Nasıl Oluyor?

      Alana vardığınızda ilk olarak, biletinizle birlikte, sizin için özel hazırlanan Color Sky koşu paketinizi alıyorsunuz. 
      Daha sonra, alanın içinde canlı DJ performansını sevdiklerinizle hoş sohbet eşliğinde bekliyorsunuz. Yaklaşık 1-2 saatlik bir DJ performansı ve eğlenceden sonra koşu başlıyor. Gruplar halinde koşuya çıkılıyor. İster yürüyerek, ister koşarak 5 kilometreyi tamamlayabilirsiniz. 
      Her kilometrede bir, farklı renkte kurulmuş renk istasyonlarına ulaştığınızda, bedensel engelliler ve gönüllüler tarafından, ColorSky5K renk tozu yağmuruna tutuluyor, koşu ya da yürüyüşünüz tamamlanana kadar baştan aşağı rengarenk oluyorsunuz. 'Ben tek renk olayım daha fazla renge bulanmayayım.' derseniz,  bu istasyonların dışından geçtiğiniz takdirde kimse başınızdan aşağı renk tozu dökmüyor.

      ColorSky5K Renkli Toz Zararlı Mıdır?

      Tüm dünyada olduğu gibi, ColorSky5K Renkli Koşu Festivali'nde de kullanılan renkli tozlar, tamamen gıda boyasıyla renklendirilmiş %100 mısır nişastasından oluşmaktadır. 
      Koşu sırasında renkli tozları yuttuğunuzda korkmayın. Acı ve hoş olmayan bir tadı olsa da, kesinlikle zararlı değil. Bolca renkli toz yutan biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. 

colorsky5k

      ColorSky5K Renkli Koşu Festivali Koşu Paketinde Neler Var?

      Koşunun yapılacağı alana vardığınızda, erkenciyseniz çok fazla sıra olmadan, alan girişinden koşu paketinizi alıp alana girebilirsiniz. 
      Koşu paketinin içinde bir adet bedeninize uygun beyaz tişört, iki adet dilediğiniz renkte renkli toz, bir adet ColorSky5K yazılı geçici dövme ve bir adet ColorSky5K yazılı koşucu bilekliği bulunmaktadır. 

      Eğer 'Koşuya bir saat kala orada olsam da olur.' diye düşünenlerdenseniz, daha Gölbaşı'na girmeden başlayan uzun araba kuyruklarına ve koşu alanındaki upuzun koşu paketi kuyruğuna maruz kalabilirsiniz.



colorsky5k



      ColorSky5K Renkli Koşu Festivali'ne Katılacaklara Tavsiyeler

  1. Aldığınız tişörtün normal bedeninizden 1 beden büyük olmasını ve yanınızda bir makas taşımanızı öneririm. Makası tişörtün çok dar olan yuvarlak bisiklet yakasını ve çok uzun olan kollarını kesmek için kullanabilirsiniz. Color Sky 5K 2016 koşusunda sevgili Gamze hocamız sayesinde bu taktiği öğrenmiştik. Koşu alanında herkes bizden makas istemişti; çünkü tişörtleri aldıklarında bütün bir günün onlarla geçmeyeceğini fark etmişlerdi. 
  2. Koşunun yapılacağı alana mutlaka en az bir buçuk saat erken gidin. Saat yaklaştıkça trafik artıyor. Color Sky 5K 2016 koşusuna erken gitmemize rağmen yarım saate yakın araba kuyruğunda bekledik. Alana vardığımızda koşu paketini alacağımız gişelerde çok fazla bir sıra yoktu ama saat yaklaştıkça sıra uzadıkça uzamıştı. Son dakikalara kalanlar ne kadar bekledi bilemiyorum.
  3. Yanınızda mutlaka su götürün çünkü alandan alacağınız sular, o güneşin altında size yetmiyor. En azından başlangıçta susuz kalmazsınız. 
  4. Alanda yeteri kadar yiyecek ve içecek mevcut. Unutmayın, oraya Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'ne bir iyilik hareketinde fayda sağlamaya gittiniz. Alandan ne kadar alışveriş yaparsanız bu onlar için iyi bir şey olacaktır.
  5. Giysilerinizi, ayakkabınızı, yanınızda götürdüğünüz çantanızı, hatta iç çamaşırlarınızı bile feda edilebilecekler listenizden seçin. Çünkü terlerseniz veya suya maruz kalırsanız, ıslak olan bölgelere gelen renk tozları kesinlikle bir daha çıkmıyor. Kuru bölgelerden en fazla iki yıkamada çıkıyor. Renkli toz temizliğiyle ilgili detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz. 
  6. Ayakkabınız hayatınızda giydiğiniz, ayağınızı vurmayan en rahat ayakkabı olsun. En az 6 saat ayakta kalacaksınız. 
  7. Kesinlikle, şapkasız ve güneş kremsiz koşuya katılmayın. Bedeninizin her yerini güneş kremi ile yağlayın. Aksi takdirde, ciddi derecede yanıklar ve güneş çarpması ile uğraşırsınız. Geçen sene birkaç arkadaşımız güneş kremi sürmediği için güneş yanığı ve sonrasında vücutlarında güneş lekeleri ile karşı karşıya kaldı. Akşama kadar güneş altında kalacaksınız unutmayın.
  8. Oturmak isterseniz diye, yere serebileceğiniz bir şeyler olsun yanınızda. Çünkü oturacak yer bulamayacaksınız.
  9. Cep telefonunuzla fotoğraf, video, snap ve story çekmek isteyeceğinize eminim. Saçlarınızdan tutun, ayak baş parmağınıza kadar renk tozuna büründüğünüz bu festivalde mutlaka bir koruyucu kılıf ile cep telefonu taşıyın. Su altında fotoğraf çektiğiniz kılıflar bile olur. Çantanıza da koysanız, tozlar kıldan ince olduğu için çantanızın içine kadar giriyor ve cep telefonunuz da çantanızın içindeki tüm eşyalar da renk tozu oluyor. 
  10. Bu nedenle, çantanızda kirlenmemesi gereken önemli eşyalar taşımayın. Zaten koşuya gidiyorsunuz. Yürüseniz bile en az 5 km yol yürüyeceksiniz. Ne kadar hafif giderseniz o kadar iyi. 
  11. Araba ile gidecek olanlar için en önemli önerim, yanınızda mutlaka iki ya da üç adet battaniye-pike veya büyük 10 taneden fazla çöp poşeti götürün. Yedek kıyafet götürebilirsiniz fakat orada soyunma odası yok; yalnızca taşınabilir lavabolar var ve o kadar kalabalığın olduğu bir ortamda takdir edersiniz ki lavabolar pek de temiz olmuyor. Bu nedenle, kıyafetinizi ya arabada biri etrafınızı kollarken değiştirin ya da hiç değiştirme gereği duymadan direkt, yanınızda götürdüğünüz pike, poşet gibi şeyleri arabanın her yerine sererek eve doğru yol alın.
  12. Uzun saçlılara ise, mutlaka saçlarını toplamalarını tavsiye ediyorum. Yoksa her bir saç teliniz renk tozu oluyor ve alandan çıktıktan sonra bile sanki toz poşeti boşaltır gibi saçlarınızdan renk tozları etrafa yayılmaya devam ediyor. 

colorsky5k


2017 Color Sky 5K Renkli Koşu Festivali Tarihleri

İstanbul               7 Mayıs     Kaydol
Bursa                 14 Mayıs    Kaydol
Ankara               21 Mayıs    Kaydol
İzmir                  Sonbahar




Color Sky 5K Renkli Koşu Festivali ilgili daha detaylı bilgi almak için: http://www.colorsky5k.com/


Color Sky 5K Renkli Koşu Festivali'nin destek olduğu kuruluşlar:
http://www.bedd.org.tr/  
http://www.tohumotizm.org.tr/


Color Sky 5K Renkli Koşu Festivali sosyal medya hesapları:
Twitter - Instagram Facebook - Youtube


Sosyal Medyada Biz
Instagram: modagak & modasusen
Twitter: modagak
İletişim: modagak@gmail.com


Soru ve görüşlerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

Sevgiler





Yorumlar

  1. Çok eğlenceli olmuş bence rengarenk tabi olunan destek en önemlisi 😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katlıyorum en önemlisi destek olduğumuz konu elbette kuzum. Gitmek istersen gidelim beraber :) Öpüyorum kocaman :)

      Sil
  2. Merak ettiğim festivallerden biriydi ve oldukça eğlenceliymiş meleğim :)) Her şeyi en ince detaylarına kadar anlaymışsın güzel kalplimm emeğine yüreğine sağlık balım <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim kıymetli vaktini ayırıp okuduğun için bir tanem <3 İnşallah gelecek sene beraber gitmek nasip olur. Çok öpüyorum kocaman sevgiler <3 <3 :))

      Sil
  3. merhaba didem :) blogunu yeni kesfettim malum artık herkes ig'da burdan bloggerları kesfetmek hayli zaman alır oldu:) olsun yine de bunu devam ettirmeliyiz tabiki:) ben de bekliyorum;) http://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım. Arzum ve Didem olarak kocaman sevgiler gönderiyor, çok teşekkür ediyoruz. Herkesin Instagram furyasına kapılıp blogları unuttuğu bu dönemde seninki gibi keyifli bir blogu keşfetmek bizim için çok değerli. Takipteyiz. Teşekkür ederiz :)<3 :)

      Sil

Yorum Gönder