Ayın Favorisi

Cildinizi Pürüzsüz Yapan Maya Maskesi


Uzun zamandır Covid-19 dolayısıyla evde kendimizi izole etmiş durumdayız. Annemle birlikte güzellik ve yeme içmeye dair daha önce yapmaya fırsat bulamadığımız her şeyi yapıyoruz diyebilirim.

Bugün de, Şems Arslan'ın yıllar önce tarifini verdiği ve annemin altınla kaplanması gereken notları arasında yer alan maya maskesini denemek istedik. Annemin aldığı notlara göre bu maske aknelere çok iyi geliyormuş.


Aramızda bilmeyenler olabilir diye kısaca mayanın ne olduğuna ve maya ile yaptığımız cilt maskesinin faydalarına değinmek isterim.




Maya nedir?


Maya, doğada bulunan bir mikroorganizmadır. Günlük olarak tükettiğimiz birçok şeyin içerisinde maya bulunmaktadır. Maya sadece ekmeği kabartmak için kullanılmaz, aynı zamanda içerisinde yer alan protein, çeşitli vitaminler ve mineraller ile sağlıklı bir besin kaynağıdır.


Mayanın Cilde Faydaları Nelerdir?


  • Maya, yüksek oranda protein ve B6 vitaminlerini içeriyor. Bu nedenle, cildin yenilenmesini sağlarken, cildi ölü hücrelerden de arındırıyor.
  • Hem kuru hem de yağlı ciltlere uygulanabiliyor. Cilde nem veriyor ve akne oluşumunu engelliyor.
  • Hücrelerin yenilenerek cildin onarılmasına oldukça katkı sağlıyor.
  • Kuru ciltlerin büyük problemlerinden biri olan pul pul görünümü ortadan kaldırıyor. Ciltteki yağ oranını dengeliyor.
  • Cildi nemlendirdiği için yaşlanma etkilerini geciktiriyor. Ayrıca, ciltteki lekelere uygulandığında leke açıcı özelliğe sahiptir.
  • Göz altı kırışıklıkları için de maya maskesi uygulamak oldukça etkilidir.
Gelelim bugün yüzüme uyguladığım maskenin tarifine... Bu maske için yaklaşık 40 dakikanızı ayırmanız gerekecek. Sadece sür-geç şeklinde uygulamayacağız ama emin olun sonuç bebek gibi bir cilt olacak.

Maya Maskesi Nasıl Yapılır?


Malzemeler


1 çorba kaşığı yaş maya
2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı limon suyu
1 temiz orta boy havlu
2 adet buz
Kaynar su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yaş maya, su ve limon suyunu bir cam bir kasede karıştırın. Havlu, buz ve kaynar su maskeyi uyguladıktan sonra lazım olacak :)

Maya Maskesi Uygulanışı

Karışımı yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize, hatta göz altlarınıza sürün. Karışımı cildinize uygularken mutlaka yukarıdan aşağıya doğru ve masaj yaparak uygulayın. 15 dakika kadar bekletin. Cildinizin, boynunuzun ve dekolte bölgenizin sanki iki taraftan bir ip gibi gerildiğini hissedeceksiniz.
15 dakika sonra, orta boy veya maskeyi uyguladığınız bölgelere denk gelecek ebatlardaki havluyu kaynar su ile ıslatın. 10 saniye kadar havluyu ılınması için havalandırdıktan sonra maskeyi uyguladığınız bölgelere doğru örtün. Havlu soğuyuncaya kadar bekleyin ve tekrar havluyu kaynar su ile ıslatıp bu işlemi yaklaşık 20 dakika tekrarlayın. (Biz 6 kereye yakın havluyu kaynar su ile ıslattık. Havlu soğuduğunda etki etmiyor. O nedenle düzenli olarak sıcak su ile ıslatıyorsunuz.)
20 dakika bu işlemi uygularken, ip gibi gerilmiş cildinizin yavaş yavaş gevşediğini hissedeceksiniz. İşlem tamamlandıktan sonra, cildinizi soğuk su ile yıkayın. Ardından 2 adet buzu ellerinize alın ve dekolte bölgenizden başlayarak, maskeyi uyguladığınız her yere aşağıdan yukarıya doğru masaj yaparak uygulayın.


Cildinizi kurulayın ve zeytinyağını maskeyi uyguladığınız her yere, hatta ellerinize sürün. Cildinizin emmesi için bekletebildiğiniz kadar bekletin. (Ben tüm gün beklettim.)

Maskemizin tarifi bu kadar. Daha ilk saniyelerden cildinizin canlandığını ve nemin arttığını hissedeceksiniz. Bu uygulamayı ayda 1-2 kere yapmanız yeterli olacaktır.


Ayrıca, bu değerli tarif için çok severek uzun yıllardır takip ettiğimiz Şems Arslan'a annemle birlikte teşekkür ediyoruz :)


Siz de maskeyi uyguladıktan sonra, buradan veya Instagram'dan bana yorumlarınızı ulaştırmayı unutmayın. Fikirlerinizi merak ediyorum :)


Sağlıkla kalın...

Yorumlar