Ayın Favorisi

Cildinizi Pürüzsüz Yapan Maya Maskesi

Dizi İncelemesi ve Yorumu - Breaking Bad



Pek çok kişinin başlayıp, bir bölüm izleyip, sonra bıraktığı ve devam etmediği bir dizidir, Breaking Bad. Bu nedenle de, olumsuz yorum aldığı çok olmuştur.

Bir zamanlar ben de başlamış ve ilk bölümden sonra, "Bu ne böyle, çok ağır ilerliyor, çok sıkıcı." deyip bırakmıştım.
Arkadaşımın izlemeye devam etmesi ve tüm dizileri onunla aynı zamanda izliyor olmamız sayesinde, anladım ki, dizi tam olarak 1.sezonun 5.bölümünden sonra efsaneye dönüşüyor.

Başta, dizinin yaratıcısı Vince Gilligan olmak üzere, oyunculuklarıyla Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito ve Dean Norris gibi efsaneleşmiş kişilerin de bulunduğu bu diziyi, en azından ilk beş bölümüne kadar bıkmadan izlemenizi tavsiye ederim. Sonrasında başından kalkamayacağınıza emin olabilirsiniz, eğer ki biraz dram, bolca heyecan seven biriyseniz. 

Kısaca dizi, sıradan ama zamanında alanında çok başarılı olan bir kimya öğretmeninin, kanser olduğunu öğrendikten sonra, ailesine ölmeden adam akıllı bir miktar para bırakabilmek için, öğrencisiyle beraber, belki de Amerika'nın görüp göreceği en iyi, saf ve bebek mavisi metamfetamini yapmaya başlamasıyla başlıyor.

Dizinin öyle bölümleri oluyor ki, bazen, koca 45 dakika boyunca, yalnızca bir mekan içinde tek bir oyuncuyu izliyor buluyorsunuz kendinizi, üstelik hiçbir diyalog olmadan. Normalde olsa sıkılacağınız bu tarz bölümler, bu dizide vazgeçilmeziniz oluyor.

Ama elbette, en büyük tutkunuz ve vazgeçilmeziniz Heisenberg olacak!

Her yerde bulabileceğiniz gibi dizinin hikayesini yazmayacağım size. Diziyi, aslında bir üst paragrafta net bir şekilde anlatmış olduğumdan fazla da uzatmayacağım. Uzun lafın kısası, siz diziyi 5 bölüm kadar izleyin. İki haftada bitirip, buraya yorum bırakacağınıza eminim. Daha önce izleyenler de varsa aramızda onlardan da yorum bekliyorum.

Bu yazıya da, dizinin finalinde gözyaşlarımızı ve kalbimizdeki o sızıyı dindiremememize sebep olan, biraz da o saf maviliğe (Heisenberg metamfetaminine) gönderme yapan Baby Blue ile veda ediyorum. Keyifli dinlemeler.


Sevgiler, Arzum

Instagram: modagak & modasusen
modagak@gmail.com

Yorumlar