Ayın Favorisi

Cildinizi Pürüzsüz Yapan Maya Maskesi

Mövenpick - "Vanille Salee" Menüsü






Ankara, genellikle memur şehri olarak bilinir. Bundan dolayı da, yaklaşık üç-dört sene öncesine kadar, dışarı çıktığınızda gideceğiniz yerler ve oturacağınız kafeler belliydi. "Nereye gitsem?" diye düşünmenize çok gerek kalmazdı.

Son dönemlerde Ankara'nın da İstanbul'dan geri kalır yanı kalmadı.
Her yerinde birbirinden şık ve güzel menüleri olan kafeler, restoranlar bulmak mümkün artık. Hatta eskiden yalnızca turistlerin konaklama adresi olan otellerinin, şimdi "otel" kavramından çok "mutfak" kavramı ön planda. Öyle ki, geçtiğimiz haftalarda Mövenpick Hotel Ankara'da harika bir menünün tadımına davetliydik; kendilerine ait olan "Plus Restaurant"ta. 


Mövenpick Hotel Ankara ile ilgili kısaca bir bilgi vermek gerekirse; yurtdışında da Türkiye'de de oldukça meşhur oteller zincirinin bir halkası kendileri. Otelin kapısından adımınızı attığınız andan itibaren, hem misafirperverlikleriyle hem de mimarisiyle sizi özel hissettiren bir ruhla karşılaşıyorsunuz. Adımlarınız Plus Restaurant'ın yolunu bulduğunda ise, birbirinden güzel lezzetler sizi bekliyor.


"Mövenpick" markası ile marketlerde sıkça karşılaştığınıza eminim. Özellikle, dondurmalarının tadına diyecek söz bulamıyorum. Yalnızca dondurma veya tatlı alanında değil, ciddi anlamda lezzetli menüleri ile de ünlü, Mövenpick'in mutfağı. Özellikle, her ay yalnızca o ay boyunca geçerli ve dünyanın her yerindeki Mövenpick'lerde bulabileceğiniz standart, ama farklı lezzetlerin yer aldığı menüleriyle ön planda. 


20 Kasım'a kadar geçerli olan "Vanille Salee" menüsünün tadımına bizleri de davet etti, Mövenpick Hotel Ankara. 20 Kasımdan sonra bu menüye ulaşamayacaksınız ama onun yerini yepyeni tatlar alacak. Her bir lokmanızda vanilya tadını mutlaka alacağınız bu harika menü ise şöyle:


Başlangıç olarak asıl adıyla "Veloute d'onion Blanc", Türkçe anlamıyla "Soğan Çorbası": Bu çorbanın içerisinde; Vanilya kreması, beyaz soğan, kurutulmuş safran, arpacık soğanı "chutney", soğan halkası var. Öyle aman aman yoğun bir soğan tadı almıyorsunuz çorbanızı içerken. Çok şık bir sunumla birlikte, lezzetli bir başlangıç için, ideal bir seçim oluyor kendisi. 


Ardından "Sashimi de Thon et Saumon", yani "Ton Balığı, Somon ve Deniz Tarağı"nın, "wakame" yosunu ve narenciye-vanilya sosu ile lezzetli birliğini başlangıç olarak seçebileceğiniz gibi, ana yemek olarak seçmeniz de mümkün.






Salata olarak "Salade de Chevre et Figure", yani "Keçi Peynirli İncir Salatası" hayatınızda yediğiniz en güzel salatalardan biri olmaya aday. Keçi peyniri, incir, maskulin yeşillik ve portakal-vanilya sosu ile muazzam bir tat.






Ana yemek olarak ise, üç birbirinden lezzetli seçenek sunuyor size Mövenpick: 

1) Filet de Sandre et Endive Belge, yani "Sudak Balığı Filetosu": Adından da anlaşılacağı gibi, Sudak balığı filetosu, vanilya, beyaz hindiba, turp püresi ve Burgonya esansı ile servis edilen bu harika lezzeti dilerim ki mutlaka bir gün tadarsınız.


2) Filet de Veau Jardiniere, yani "Dana Bonfile": Dana bonfilenin, vanilya ve havuç ile eşsiz uyumunun yanında, alabaş, patates ve kekikli et sosunun dansı unutulmaz bir tat bırakıyor damağınızda.




3) Poitrine de Pintade Melba, yani "Tavuk Göğsü": Tavuk göğsünün, vanilyalı şeftali ve şeftali püresi ile harmanlanışının yanına patates tartının geldiği o eşsiz tat.



Tüm bu leziz yemeklerin ardından, gene harika tatlarıyla Tarte a Tatin ("Elmalı Tart"), Fondatine Chocolat ("Çikolatalı Fondan Tart") ve Pecha Melba ("Pişmiş şeftalinin frambuaz sosu ile dansı") gibi birbirinden güzel tatlılar da en son ikramlar olarak sofradaydı.

Elmalı tart



Çikolatalı Fondan Tart



Şeftali Tatlısı




Mutlaka bir gün gidip görmeniz gereken, Ankara'nın en nezih ve en güzel mutfağına sahip mekanlarından biri Mövenpick. 



*********** 
Etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Ankara Etkinlik'e, etkinliğe değerli bilgileri ile renk katan Oburcan'a ve o güzel günü beraber geçirdiğimiz blogger dostlarım Futuristblogger, Yemekyolculuğu, Sevgiyle Geziyorum ve Madamstiletto'ya da ayrıca teşekkür ederim.




Sevgiler, Arzum

Instagram: modagak & modasusen
modagak@gmail.com



NOT: Fotoğraflar izinsiz kullanılamaz.

Yorumlar

  1. Zaman ayırıp geldiğin için ve bu güzel yazıyı bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.. Daha güzel etkinliklerde görüşmek dileği ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman yanındayım Ayşegül'üm. Asıl böyle güzel etkinliklerle bizi buluşturduğun için ben teşekkür ederim. Emeklerine sağlık :)

      Sil
  2. Sizi takipteyim bana da beklerim sevgiler;)
    www.guzelvekulturlu.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder