Ayın Favorisi

Cildinizi Pürüzsüz Yapan Maya Maskesi

Kuru Şampuan Karşılaştırması - Batiste, Elidor, H&M




Yağlı saçlara sahip, genelde iki günde bir saçlarımı yıkayan bir insanken, hayatıma giren bir mucize sayesinde bu süreyi çoğu zaman dört güne çıkarabiliyorum. Nasıl mı?
 
Çoğu zaman ilk göz ağrım dediğim ve uzun süre tavsiye ettiğim Elidor'un kuru şampuanı sayesinde, yağlı saçlarım, biraz daha az yağlı ve temiz bir görünüme kavuşabiliyordu. Bundan dolayı da, elime başka bir kuru şampuan almadan Elidor'u kullanmaya devam ettim, yaklaşık üç ay.

Aradan geçen bu sürede, sonucun beni aslında beklediğim kadar mutlu etmediğini fark ederek, bir değişiklik lazım dedim ve hazır H&M güzellik ve bakım sektörüne de el atmışken, kuru şampuanları da iyidir diye düşünerek H&M'in "In Between Days-Instant Volume + Refreshing + Mattifying", yani hem saça hacim verme hem de yağlı görünümü yok etme iddiasında olan, kuru şampuanını aldım.
Kullandığım ilk gün, kendisiyle bir daha görüşmemek üzere vedalaştım.

Arayışım devam ederken, Batiste'in Gratis'te indirimde olduğunu (20tl) görür görmez, "Madem o kadar övülüyor, bir de buna şans verelim." diyerek, mavi ve çiçekli, şirin ambalajlı Fresh serisinden aldım.
Ertesi gün kullanmaya başladım. Bir daha kendisinden vazgeçebileceğimizi sanmıyorum. Modasusen Didem de ben de bundan böyle Batisteciyiz.

Bir de detaylı olarak başlıklar halinde inceleyecek ve 10 üzerinden derecelendirecek olursak:




1- H&M In Between Days-Instant Volume + Refreshing + Mattifying Kuru Şampuan:

Asla, asla demeyin; fakat bu kuru şampuan başlıklı, saçları sadece birbirine yapıştıran ve asla yağlı görüntüyü yok etmeyen maddeyi saçınıza asla uygulamayın. Sanırım, bir deneme sürümüydü ve geldi geçti. Bir daha üretmemelerini umut ediyorum. Saçlarınızı yaprak misali dökmesi de cabası. 10 üzerinden 1 alıyor kendisi.




2- Elidor Canlandırıcı Kuru Şampuan:

Yağlı saçlar için, normal saçlar için ve boyalı saçlar için olmak üzere üç kategorisi bulunan bu kuru şampuanların, üçünü de Didemle denedik. Uzun bir süre de Elidor kullandık. Aman aman tatmin edici düzeyde olmasa da, günü kurtarmanıza yetecek kadar işinizi görüyor. Yağlı görüntüyü ortadan kaldırıyor, ama hacim verme konusunda biraz geri kalıyor. Ağır kokuları sevmeyenler için kokusu epey rahatsız edici olabilir. Saçlarınızı yaprak gibi dökmese de, dökülme oranını artırıyor. Uzun bir zaman geçirdiğim ve elimin başka kuru şampuanlara gitmesini engelleyen bu seriyi, orta düzeyde, uygun fiyatlı kategorilerinde üst sıralara koyabiliriz. Dolayısıyla, 10 üzerinden 7 verebiliriz.




3- Batiste Fresh-Light and Breezy Kuru Şampuan:

Bir çok kişinin, "verilen parayı hak etmiyor" şeklinde okuduğum yorumları karşısında hayrete düştüğüm ve gerçekten verdiğiniz parayı hak eden bir kuru şampuan. Saçınıza uyguladığınız anda, o bembeyaz görüntünün içinde, daha saçınıza dokunmadan, yumuşacık hissetiğiniz, ertesi gün de dahil, saçınızdaki yağlı görüntüyü neredeyse bir buçuk gün yok eden ve sanki o gün yıkamışsınız gibi bir görüntü veren, hacim veren, yumuşacık bir saça kavuşmanızı sağlayan bir kuru şampuandır kendisi. Özellikle Fresh'in kokusuna Didem de ben de bayılıyoruz. 
Saç dökülmesi konusuna gelecek olursak, H&M ve Elidor'a göre, yüzde elli daha az saç dökülmesine sebep oluyor. Hatta belki kısa saçlarda dökülme yapmıyor bile olabilir. Didem'in de benim de saçlarımız çok uzun olduğu için zaten normal bir kişiden daha fazla dökülüyor.

Kısacası, Batiste aldığı tüm övgüleri hak eden ve İngiltere'de birinciliği kanıtlanmış olsa da, Türkiye'de de benim gözümde birinci olan bir marka. Bundan böyle, Batiste'ten şaşmıyoruz.
Fiyat olarak,  kullanım durumunuza göre, yani Elidor ve diğer kuru şampuanları iki kat daha çok tüketirken, Batiste'i az bir miktar saçınıza uygulamanız yeterli olduğu için, Elidor bir ayda bitiyorsa, Batiste bizde iki kişi kullanmasına rağmen iki aya kadar dayanıyor; dolayısıyla, kullanışlı oluşuna göre fiyatı gayet uygun bir ürün. İndirim zamanları 20tl'ye kadar düşebiliyorken, normal zamanlarda 27-30tl civarı.
Batiste, 10 üzerinden 9.5 alıyor bizden.


Son sözlerimi, "kuru şampuanı nasıl kullanıyorsunuz?" diye soran arkadaşlarıma söylüyorum. Kuru şampuan kullanırken, saçınıza sıkıp, üç dört dakika saçınızın emmesini bekledikten sonra, ellerinizle saçınıza beyaz görüntü kalmayana kadar yedirmeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde işe yarıyor. 

Aramızda daha önceden bu ürünleri kullananlar varsa, yorumlarınızı bekliyoruz.

Sevgiler, Arzum


Instagram: modagak & modasusen
modagak@gmail.com

Yorumlar

  1. Elidorun kuru şampuanından sonra kuru şampuanlara bi ön yargım oluşmuştu aslında öbek öbek döktüğü için saçları.Batiste bi şans vermek lazım o zaman��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun saçlarım olduğu için zaten günlük hayatımda da saç dökülmesinden şikayetçiyim. Batiste kullandığım zamanla diğer ürünleri kullandığım zamanları kıyaslayacak olursam Batiste gerçekten günlük yaşamdaki dökülmelerimizden bir şey fark ettirmiyor. Beğeneceğine eminim kuzum :)

      Sil

Yorum Gönder